DAKBEGROEIING HEEFT VEEL POSITIEVE KANTEN

voordelen Creëert een ecologisch leefgebied
Op het groene dak vindt een bonte verscheidenheid aan dieren en planten een nieuw leefgebied en dus een nieuw thuis.

voordelen Creëert een ecologisch leefgebied
Op het groene dak vindt een bonte verscheidenheid aan dieren en planten een nieuw leefgebied en dus een nieuw thuis.

voordelen Airconditioning
Laat uw dakbegroeiing in de zomer voor u zweten. Door de verdampingskoelte die ontstaat, worden de ruimtes onder het dak actief gekoeld. Hierdoor ontstaat in ruimtes zonder airconditioning ook op warme dagen een aangenaam ruimteklimaat. In ruimtes met airconditioning dalen de energiekosten die de koeling met zich meebrengt aanzienlijk. Alleen daardoor al kunnen in veel gevallen de kosten van dakbegroeiing binnen één tot twee jaar weer worden terugverdiend.

voordelen Klimaatverbetering
Niet alleen het ruimteklimaat gaat er dankzij dakbegroeiing duidelijk op vooruit. Een groen dak voorkomt opwarming van het dakoppervlak en dus hittereflectie. Juist in dichtbebouwde gebieden een echte bijdrage aan klimaatbescherming.

voordelen Houdt het water beter vast
De dakbegroeiing houdt ong. 50–70 % van de neerslag vast. Dit betekent duidelijk minder belasting van het afvoerstelsel.

voordelen Bruikbare vrije ruimte
Intensieve dakbegroeiingen kunnen als dakterras of als daktuin worden gebruikt. In elk geval stijgt uw dak dankzij de begroeiing ook in esthetisch opzicht in waarde.

voordelen Geluidswering
Het groene dak voorkomt dat er geluid binnendringt in huis. Zo wordt bijvoorbeeld het vlieg- en verkeerslawaai in de ruimtes onder het dak gereduceerd.
Omgekeerd helpt dakbegroeiing ook als er geen geluid van binnen naar buiten mag ontsnappen. Op daken van fabrieks- en bedrijfsgebouwen zorgt dit voor zo min mogelijk belasting van het milieu.

voordelen Bescherming tegen elektromagnetische straling
Wetenschappelijke tests hebben aangetoond dat dakbegroeiing beschermt tegen de effecten van elektromagnetische straling.

voordelen Het dak gaat langer mee
Door de dakbegroeiing worden de temperatuursschommelingen op het dak teruggebracht van ong. 80 °C naar nog geen 25 °C. De begroeiing beschermt de dakafdichting effectief tegen schadelijke UV-stralen en houdt de weersinvloeden van hagel en storm tegen. Onder deze omstandigheden gaat de dakafdichting ongeveer dubbel zo lang mee als bij normale omstandigheden.

voordelen Kostenbesparing
Dakbegroeiing bespaart geld. Al naar gelang de gemeente zijn er subsidies en een lagere rioolheffing mogelijk. De vermindering van de kosten van klimaatregeling en energie en ook de lange levensduur van het dak maken van de dakbegroeiing een zeer rendabele investering.