DE ECONOMISCHE OPLOSSING: SIMPEL, VOORDELIG EN ONDERHOUDSARM

De wortelvaste afdichtingsfolie

Dit is een wezenlijk onderdeel voor het aanbrengen van dakbegroeiing. De folie voorkomt dat de wortelen het dak beschadigen, bijvoorbeeld doordat ze bitumen omzetten in plantenvoeding. Als de constructie van het dak nog in de ontwerpfase is, is het raadzaam om de dakbedekker op de hoogte te stellen van de plannen voor dakbegroeiing. Hij zal dan de noodzakelijke maatregelen nemen. FlorDepot adviseert het plaatsen van wortelvaste folie, die conform de FLL-richtlijnen is getest, uit te laten voeren door het dakbedekkingsbedrijf.

Doe-het-zelvers met een dak dat al wel afgedicht maar nog niet wortelbestendig is, kunnen gebruik maken van de FlorDepot wortelbeschermingsfolie. Deze folie beschermt de aanwezige afdichting conform de FLL-richtlijnen en kan zonder bevestiging gewoon onder de begroeiing worden gelegd.

Als er nog geen dakafdichting is aangebracht (bijv. op een carport), dan kan de FlorDepot EPDM-folie zowel voor de afdichting als voor de wortelbescherming zorgen. De folie is verkrijgbaar in maximale afmetingen van 15 x 30 m en kan dus makkelijk en zonder gereedschap worden gelegd. Lassen of lijmen is niet nodig. De folie wordt bevestigd met speciaal ontwikkelde aluminium U-profielen of wandafsluitprofielen. Ook de extra waterafvoer kan zonder lijm worden bevestigd. (Zie Toebehoren)


De FlorDepot vegetatiemat L35

De FlorDepot vegetatiemat vormt het hart van het FlorDepot dakbegroeiingssysteem. De mat bestaat uit een unieke en een uiterst beschermde combinatie van kleimineralen en plantenvoedingsstoffen en voldoet aan alle eisen van een natuurlijke aardlaag. Dankzij haar vermogen om grote hoeveelheden water vast te kunnen houden, is extra besproeiing overbodig. Al deze eigenschappen creëren de beste voorwaarden voor een permanente plantengroei.

De FlorDepot vegetatiemat is vervaardigd van PU-schuimstof en is dus milieuvriendelijk.
De FlorDepot vegetatiemat vormt het hart van het FlorDepot dakbegroeiingssysteem. De mat bestaat uit een unieke en een uiterst beschermde combinatie van kleimineralen en plantenvoedingsstoffen en voldoet aan alle eisen van een natuurlijke aardlaag. Dankzij haar vermogen om grote hoeveelheden water vast te kunnen houden, is extra besproeiing overbodig. Al deze eigenschappen creëren de beste voorwaarden voor een permanente plantengroei. De FlorDepot vegetatiemat is vervaardigd van PU-schuimstof en is dus milieuvriendelijk.

Als topproduct biedt de FlorDepot vegetatiemat de volgende mogelijkheden:
  • Bescherming van het gebouw
  • Wateropslag bij droogte
  • Drainage van overtollig water bij intensieve en langdurige neerslag
  • Plantenvoeding
  • Filter- en beschermingslaag
De FlorDepot vegetatiematten kunnen makkelijk per vierkante meter, met het profiel naar beneden en met de kanten tegen elkaar worden gelegd.

FlorDepot extensieve substraten

Het FlorDepot extensieve substraat bestaat uit die minerale en organische bestanddelen die nodig zijn voor de ecologische kringloop. Nadat de FlorDepot vegetatiemap is gelegd, wordt het substraat aangebracht. Voor de extensieve begroeiing is per vegetatiemat een 40 literzak substraat nodig. De substraathoogte bedraagt hier 4 cm.

FlorDepot sedumscheuten

De speciale FlorDepot mix van sedumscheuten voor extensieve begroeiingen is samengesteld uit 5 tot 10 verschillende sedumsoorten. Dit garandeert dat het groene dak op elk moment zijn werk kan doen. De planten die FlorDepot levert hebben minimaal onderhoud nodig.

Wij kunnen de FlorDepot sedumscheuten, indien gewenst op afroep, plukvers en franco huis leveren. De scheuten worden gelijkmatig over het substraat uitgestrooid. Vervolgens worden ze licht aangedrukt (bijv. met een handwals) en wordt tot slot het hele oppervlak van het groene dak intensief besproeid.